De Paarden
 

Algemeen;

Binnen Equivici wordt op dit moment gewerkt met 5 verschillende therapiepony’s en paarden. Allen hebben een verleden als sportpony of paard, waardoor ze allen zeer betrouwbaar zijn, niet snel onder de indruk, goed opgeleid en erg ervaren in verschillende situaties. De dieren hebben verschillende stokmaten ( hoogtes) en karakters, zodat voor elke cliŽnt of ruiter er een geschikt dier tussen zit die goed aansluit bij de doelen of behoeftes van die persoon.

Arwen-quenya van de Veerte    

Leeftijd: 13 jaar ( 02.05.2005)

Ras: Tinker, type cob

Geslacht: Merrie

Hoogte: 1.60m

Inzet: Arwen is een hele lieve brave  merrie, zowel tijdens het rijden in de bak als buiten is ze eigenlijk altijd erg betrouwbaar met een will to please. Arwen werkt vooral onder het zadel en als voltigepaard, en wordt gebruikt voor zowel kinderen als volwassenen. Arwen is M1 niveau. Grondwerk is aan Arwen niet besteed, dan trekt ze liever haar eigen plan. Springen, buitenrijden, sleetje rijden en geduldig gehandicaptenpaard zijn woorden die perfect in haar straatje passen.

     

Fayette van de Veerte

   
Fayette

Leeftijd: 18 jaar ( 21.05.2000)

Ras: Tinker, type Grai

Geslacht: Merrie

Hoogte: 1.54m

Inzet: Fayette is de grote zus van Arwen en heeft vroeger L1 dressuur gelopen. Ze is superbraaf en vind springen en buitenrijden het leukste wat er bestaat! Ook met grondwerken en dressuur is Fayette voor zowel beginners als gevorderden ontzettend leuk en betrouwbaar. Fayette is erg goed in spiegelen en intentie van mensen aflezen. Vind je het spannend of lastig? Fayette helpt je wel op weg als oude rot in het vak, ze heeft aan een half woord genoeg.

Fayette
     

Maeve van de Veerte

   

Leeftijd: 16 jaar (onbekend)

Ras: Tinker, type Cob

Geslacht; Merrie

Hoogte: 1.35m

Inzet: Maeve ( uitspraak naam Meejv) is pas op haar 14e ingereden bij ons toen ze uit Ierland is geimporteert. In slechts een jaar tijd was ze al L2 met winst tussen de paarden. Maeve is een hele zachtaardige introverte merrie van slechts 1,35m hoog. Vooral bange en gevoelige leerlingen hebben vaak een klik met haar door haar rustige karakter. dressuur, sleetje rijden en buitenrijden vind ze heerlijk! ook de allerkleinsten kunnen prima los op Maeve. Met grondwerken wordt Maeve gebruikt als mensen meer duidelijk in hun lichaamstaal moeten zijn, anders snapt ze het niet. ook sleetje rijden, zonder zadel en spelletjes vind ze erg gezellig!

Maeve
     

Sansa van de Veerte

   

Leeftijd: 3 jaar (23-04-2015)

Ras: Tinker, type Grai

Geslacht; Merrie

Hoogte: 1.40m

Inzet: Sansa is nog maar net bij Equivici en wordt op dit moment ingereden. Ze loopt uiteraard door haar leeftijd en ervaring nog niet actief mee in de lessen,maar zal komende maanden wel worden ingezet als therapiepaard met grondwerken. Sansa is ontzettend slim en leest mensen erg goed af!

     

Tobias van de Veerte

   

Leeftijd: 13 jaar (onbekend)

Ras: Shetlander

Geslacht: Ruin

Hoogte: 1.14m

Inzet: Tobias is ontzettend lief en mensgericht, extreem betrouwbaar met kinderen, en vind het erg fijn om bezig te zijn. Hij wordt voornamelijk ingezet onder het zadel, voor grondwerk en longeren. Ook in het 'spiegelen" van emoties is Tobias erg goed.


© 2018 Equivici - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer